Montering av Sinna Sau kofte

Da var endelig den siste Sinna Sau kofta klar! Denne er en liten Medium. Tenkte jeg skulle ta dere gjennom min montering. Det finnes flere måter å gjøre dette på. Min måte er denne:

1. Fest alle tråder godt, men pass på at de ikke blir synlig fra framsiden.

2. Finn midten på arbeidet. Dra en tråd gjennom midten der åpningen skal bli. Her skal det klippes senere. Ta fram symaskinen og sy dobbel sikksakk sømmer på hver side av kofta.

3. Oppklipping. Jeg legger alltid noe mellom fram og bakside av arbeidet slik at jeg trygt kan klippe uten å komme borti ryggen på kofta. Her har jeg brukt en skjærefjøl.

4. Når oppklippingen er klar skal det strikkes stolper der knappene skal komme. Jeg tar opp en maske mellom hver omgang tre ganger, hopper over en og fortsetter slik til jeg har lengden klar.

 

5. Jeg starter alltid med den stolpen hvor knapphullet skal lages. Det er bare fordi jeg synes at den tar lengst tid. Her skal jeg ha 8 stykker knapper, og forbereder avstanden ved å feste markører der knapphullene skal strikkes

6. Når knapphullene er strikket og stolpen er ferdig skal det plukkes opp masker fra klippekanten. Den kanten som nå strikkes, strikkes alltid i rette masker, og sys fint over klippekanten. Her kan man velge å sy på et fint bånd, eller hekle, men jeg velger rettstrikk.

7. Sy den strikkede kanten på plass fint over klippekanten slik:

8. Jeg velger alltid å dampe arbeidet før knappene syes i.

9. Sy i knapper. Pass alltid på at knappene syes slik at eventuelle striper eller mønster i plagget ikke blir skjevt når knappene i jakken kneppes. 

Sinna Sau kofta er klar!

Den ligger nå ute for salg på min blogg under ”strikke for salg»

 

Leave a comment